aurinko3.jpg 

Talvipakkasia

Helmikuussa ja maaliskuun alussa on riittänyt paljon pakkasta täällä keski-suomessa joten ollaan käyty järven jäällä juoksuttamassa koira/susikoiralaumaamme. Bordercollieilla on näin kylmällä takit päällä sillä niillä ei ole niin paksua talvikarvaa kun Saarloos Wolfhondeilla. Tarhattujen saarlooksien turkki on valtavan tiiviis pohjavillaltaan ja säänkestävä kaikin puolin, taitaa olla sudelta perittyä tuo hieno karvapeite. Ystävänpäivää vietettiin kotona rauhallisissa merkeissä ja lähetettiin kortti susikoirapoika Loisteesta..

ystavanpaiva1.jpg

11kuukautiset Saarlooksen pennutkin ovat oleilleet sisällä kovilla pakkasilla ja viihtyvät erityisen hyvin sohvalla halimassa ;-)

IMG_20180228_174052.jpg

 

💝   "It is not wrong to have soft heart in a cruel world"   🐺🐼🐳 - anonymous

 

kaunispeto.jpg

Wolfteam´s Beauty and the Beast eli Lohtu susikoira ja Jenni agilitytreenien jälkeen... 

Agility

Olemme jatkaneet agilityn harrastamista ja lunastettu ihana ryhmäpaikka ohjatulla koulutuksella vuodeksi eteenpäin JATilta eli Jyväskylän Agility Teamilta. Kerran viikossa olevien ryhmätreenien lisäksi meillä on vapaa treenioikeus eli voidaan mennä treenaamaan hallille koska tahansa kun se on vapaana. Lisäksi JAT järjestää ratatreenejä joissa tehdään kisanomainen iso rata mutta koiraa saa palkita. Kilpailuja on nyt kevään läpi JATilla noin kerran kuukaudessa ja tavoitteena on tietysti onnistua ja tehdä virheettömiä ratoja. Ympäri Suomea agilitykilpailuja on satoja kevään aikana. Koska agility on virallista urheilua jokaisella agilityssa aktiivisesti harjoittelevalla ja kilpailevalla on urheilulisenssi jonka alaisena kilpailevat koirat ja ohjaaja ovat, agility on suomen 20 suosituin urheilulaji ja lisenssin haltijoita on yli 13 000. Agility vahvistaa voimakkaasti koiran ja ohjaajan välistä suhdetta ja lisää fyysistä kuntoa sekä koiran arkitottelevaisuutta. Aloitin agilityn 11vuotiaana, minun ja koirien agilityhistoriasta löytyy lisätietoa koirien sivuilta tästä blogista. Agilityyn lajina voi tutustua lisää agilityliiton sivuilta, jossa on lajista pajon mielenkiintoista tietoa ja muunmuassa upea kilpailu ja tulosjärjestelmä http://www.agilityliitto.fi/

ekalohtu.jpg

Kunniapalkinto

Saarloos Wolfhond Loiste eli Wolfteam´s Wolf in the Spotlight sai postia Suomen Kennelliitolta. Kunniakirja joulukuun 2017 Voittaja Puppy Shown kunniapalkinnosta ja rodun parhaasta pennusta joka oli Helsingin messukeskuksessa.

Kiitos !

kunniakirja1.jpg

"It is my nature to be kind, gentle and loving. But know this : when it comes to matters to protecting my family, my friends and my heart. Do not trifle with me, for I am also most powerful and relentless creature you will ever know."

28310320_1889827914383165_361188718_o.jp

Meidän kuulumisia voi seurata myös twitterissä: peaceCreature https://twitter.com/JenniUotila

28576040_1905716486127641_13524886718439

Border Collie paimenpoika Bill

tuhonpoika1.jpg

Saarloos Wolfdog Loiste

loistepoika1.jpg

Border Collie lammaskoira Luv Tem

temluminenparta.jpg

Paimenkoiraharjoitukset

Paimenkoiraharjoitukset ovat olleet hieman tauolla kun on ollut kovia pakkasia. Ollaan kuitenkin ulkoilutettu lampaita muutamien ystävien kanssa silloin kun on ollut vähän lämpimämpi päivä ja voi ne todella rakastavat aurinkoisia talvipäiviä ja liikuntaa ulkona lampolassa olon lisäksi. Kevääksi on kuitenkin suunnitteilla treenejä joista voi kysellä lisää sähköpostilla paimenkoirien@gmail.com

Border Colliet ovat erittäin aktiivisia koiria ja nauttivat paljon lenkkeilystä sekä paimentöiden lisäksi myös muista harrastuksista kuten agilitysta...

tuhjaalla.jpg

jarij%C3%A4%C3%A4ll%C3%A4.jpg

j%C3%A4%C3%A4ll%C3%A4.jpg

Susikoirien ulkoilutuksesta

Yo. kuvassa Lohdulla on päällään non-stop vetovaljaat jotka ovat susikoiralle mainio hankinta sillä ovat kovia vetämään. Pentua ja kovin nuorta koiraa ei ole hyvä vedättää paljoakaan mutta etenkin kasvuiässä olevalle koiralle olisi todella tärkeää ettei sen päivittäinen talutinkävely olisi pelkkää vetämistä tai repimistä, jolloin rasite ainakin kaulapannan kanssa kohdistuu turhan voimakkaasti etenkin niskaan ja selkään. Koska susikoirat ovat kovia vetäjiä on nuorellekin koiralle joka liikkuu päivittäin taluttimessa hyödyllistä ostaa pienempiä valjaita, valikoima on laaja, jolloin kasvavan pennun kehoon kohdistuva rasite on huomattavasti vähempi. Pennulla tai kasvavalla nuorella koiralla liiallinen fyysinen rasitus voi vaikuttaa negatiivisesti sen fysiikkaan ja vaikuttaa kasvuhäiriöiden tai luustovikojen kehittymiseen.

jaalla.jpg

Koira on kuitenkin aina ympäristön muokkaama ja ravinto sekä elämäntavat yhdistettynä perimään vaikuttavat siihen millainen koirasta kasvaa. Mielestäni on kuitenkin erittäin järkevää minimaalisoida mahdolliset ongelmia lisäävät tekijät, susikoiran taluttimessa vetämisen estäminen ei onnistu samalla tavoin kuin koiran kanssa. Koska vapauden tarve on susikoiralla perimässä suosittelen ennemmin hankkimaan sopivia valjaita ja taluttimia sekä naksuttelemaan seuraamista jne. kuin taistelemaan, pakottein tai rankaisuin talutinkävelystä joista susikoira vain paineistuu lisää ja monesti vaan lisää repimistä. Hankittavissa on myös flexejä ja muita pitkiä taluttimia joilla koira saa kokea parempaa vapautta, on kuitenkin muistettava että koira on oltava hallinnassa pitkässä narussakin esimerkiksi vastaan tulevien koirien tai autojen kohdalla. Susikoira nauttii vapaudestaan mutta vaatii koulutusta ninkuin kaikki koirat. Ollaan tarkkoja missä pidetään vapaana ja että pysyvät turvallisesti hallinnassa. Meillä on onneksi pihan lisäksi metsää ja laidunta käytettävissä jossa susikoirat saavat nauttia vapaudestaan. Samoin jäällä on paljon tilaa juosta turvallisesti jos on kunnon pakkasia eikä paljon muita ihmisiä. 

followers.jpg

Mistä ensimmäinen Saarloos Wolfhondini sai kutsumanimensä Lohtu ? Vastaus videossa...

https://www.youtube.com/watch?v=1wXjcuCikUA

546971_740429182656383_692296126_n.jpg

Never give up

Minulla on aina ollut suunnaton mielenkiinto pandakarhuihin ja kaikkiin eläimiin. Kuvassa olen äidin ja isän purjeveneessä nimeltä "Fabulosa" joka on latinaa ja tarkoittaa "toiveiden tie", Kuljetin siis omaa lapsuuden pehmopandaani kaikkialle missä olinkin niin merellä kuin maalla. Mainittakoon siis, että meidän luonnonsuojelijoiden kuin monen muunkin onneksi Suomessa on vihdoinkin oikeita eläviä pandakarhuja! Pitkän matkan vaiheista pääsin muiden suomalaisten tavoin seuraamaan livelähetystä heidän saapumisestaan Suomeen lentokoneella. Pandakarhut muistuttavat monia meitä siitä, että ihminen pystyy myös välillä korjaamaan luonnon tasapainoa ja auttamaan uhanalaisia lajeja selviytymään. Mahtavan työmäärän tuloksena pandakarhukaan ei enää ole uhanalainen laji ja olemassaolollaan auttaa monia jatkamaan taistelussa lajien selviytymisen takia. Meidän huumoria on, että jos jonain aikaisena aamuna et jaksaisi nousta nin ainahan voit mennä pandana! Pyöri vähitellen liikkeelle äläkä välitä vaikka joskus olisi väsyneet rinkulasilmät ;-) kaikki työ uhanalaisten eläinlajien takia on todella sen arvoista!  Ihania Lumi ja Pyry nimisiä pandoja voi seurata netissä livekameroiden välityksellä osoitteessa https://lumijapyry.fi/

" If you're lost you can look -- and you will find me   Time after time

If you fall I will catch you -- I'll be waiting  Time after time

After my picture fades and darkness has Turned to gray

Watching through windows   --     you're wondering
If I'm OK
Secrets stolen from deep inside The drum beats out of time  --
 
If you're lost you can look    --    and you will find me"  
 

https://www.youtube.com/watch?v=Hn6kBvb-fag

 

28460362_1894162583949698_466146923_o%20
 
Halitaan paljon ja nautitaan eläinten kanssa tästä talvesta jota vielä on jäljellä !
 
IMG_20180228_174141.jpg